Vervoert u de lading al volgens de gewijzigde wetgeving Ladingzekering? | Intertruck
 
Home / Vervoert u de lading al volgens de gewijzigde wetgeving Ladingzekering?

Vervoert u de lading al volgens de gewijzigde wetgeving Ladingzekering?

Eerder hebben wij u al geïnformeerd over de vernieuwde Europese wetgeving EU 2014-47, die per 18 mei 2018 in werking is getreden. Deze wetgeving heeft betrekking tot verpakking van goederen middels wegtransport.
 
 
Met de invoering van de Europese wetgeving zal de wet strenger gehandhaafd worden en loopt u het risico op een fikse boete wanneer de ladingzekering niet voldoet aan de minimale eisen betreft weerstand tegen het verschuiven van lading.

Bij ons kunt u met een gerust hart uw ladingzekeringsproducten aanschaffen, want al onze producten zijn geschikt voor zekering conform EN 12195-2. Wij hebben een breed assortiment aan spanbanden, hijsbanden, cargokeepers en ladingstangen voor u beschikbaar, evenals de onlangs toegevoegde antislipmatten en hoekstukken. Daarbij zijn vrijwel alle spanbanden Dekra-gekeurd.

Kies de juiste combinatie van ladingzekeringproducten om er zeker van te zijn dat de lading goed gezekerd is en u aan de wetgeving voldoet. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties, schade en mogelijke boetes.

 
Hoekstukken
Een hoekstuk is bedoeld om beschadiging van de band door scherpe hoeken te voorkomen. De hoekstukken zorgen ervoor dat de kracht die op de hoeken komt te staan bij het aanspannen van de band, beter verdeeld wordt. Het oppervlakte waarover de kracht wordt uitgespreid (K-factor) wordt hiermee vergroot met een factor van 1,79 conform OE 150 / 2013-07 (IML Germany).
 
Spanbanden
De Intertruck merk spanbanden zijn te herkennen aan het blauwe, ingenaaide label, voorzien van het Intertruck artikelnummer, productspecificaties en het Intertruck beeldmerk. Elke spanband is los geseald en bevat een “Dekra approved” sticker. In elke overdoos verpakking is een kopie van het Dekra keurrapport conform EN 12195-2 bijgesloten.
 
Antislipmatten
De antislipmatten zorgen ervoor dat de wrijving tussen de ondergrond en de lading groter is, zodat er minder kans is dat de lading gaat schuiven tijdens het transport. De Intertruck antislipmatten hebben een wrijvingsfactor van μ =0,75 (>0,6) conform EN 12542.
 
Cargokeepers en ladingstangen
Cargokeepers en ladingstangen verdelen de trailer in diverse compartimenten en zorgen er afzondelijk voor dat de lading tijdens het remmen niet naar voren schuift. De Intertruck cargokeepers en ladingstangen zijn belastbaar tot 4000 daN conform Eumos 40511, wat neerkomt op een pallet van 400 kilo.
 
 
 
 
 
Publicatiedatum: 
dinsdag, september 11, 2018