Remschijven van topkwaliteit | Intertruck
 
Home / Remschijven van topkwaliteit

Remschijven van topkwaliteit

Het creëren van een perfecte remschijf begint met het maken van een mal van uitmuntende kwaliteit. De productie van al onze remschijven begint met het maken van een zandmal.

Na het gieten en uitharden van een zorgvuldig samengesteld mengsel, worden de remschijven tijdens het bewerkingsproces meerde malen tot hoge temperaturen verhit. Hierdoor ontstaat er een chemisch proces wat het materiaal van de schijf deels veranderd in carbon. Het midden van de schijfring wordt behandeld met silicum poeder en het geheel wordt nogmaals verhit waardoor het materiaal wordt omgezet naar silicium carbide, wat de schijfring extreem hard maakt. Tenslotte wordt de schijf behandeld met een beschermlaag waardoor het materiaal niet in aanraking komt met zuurstof. Dit anti-oxidatieproces verlengt de levensduur van de schijfring.

Het productie- en controleproces is vrijwel helemaal geautomatiseerd en bestuurd door computergestuurde machines, waardoor er alleen remschijven van uitzonderlijk hoogwaardige kwaliteit geproduceerd worden.

 

Pilaargeventileerde remschijf

 

De zandmal is geschikt voor het maken van een massieve remschijf. Voor het gieten van onze pilaargeventileerde remschijven zijn aanvullend speciale, kleine, extra harde zandmallen nodig die de ruimte tussen de turbinelamellen opvult. Deze mallen bestaan uit een mengsel van hars en zand en zijn hard genoeg om tijdens het gieten op hun plek te blijven. Na het afkoelen van de schijven wordt het hars-zandmengsel uit de remschijven geschud.

Bij een pilaargeventileerde remschijf wordt de remschijf intern geventileerd, door de radiale kanalen tussen de twee wrijvingsringen. Hierdoor kan de warmte beter worden afgegeven en wordt de thermische belasting verkleind.

 

Waarborgen van kwaliteit

Om de kwaliteit van de Intertruck remschijven te waarborgen, hanteren wij een streng selectie proces voor het aanstellen van onze leveranciers. Voordat een remschijf het Intertruck merk krijgt, is het getest of het aan de specificaties als materiaal, afmetingen en functionaliteit voldoet.
Al onze remschijven zijn RDW ECE R90 goedgekeurd en zijn gelijk of beter dan OEM kwaliteit. 

Elke fabriek wordt door ons regelmatig bezocht en geauditeerd om de constante kwaliteit te kunnen garanderen. Ten slotte wordt elk product bij binnenkomst in één van onze magazijnen gecontroleerd voordat het vrijgegeven wordt.

 

Bekijk hier ons volledige assortiment remschijven.

 

 

Publicatiedatum: 
dinsdag, maart 19, 2019