Let op: nieuwe Europese wetgeving ladingzekering | Intertruck
 
Home / Let op: nieuwe Europese wetgeving ladingzekering

Let op: nieuwe Europese wetgeving ladingzekering

Per 18 mei 2018 is de vernieuwde Europese wetgeving EU 2014-47, met betrekking tot verpakking van goederen middels wegtransport, in werking getreden.

Van alle vrachtwagenongevallen binnen de EU, valt 25% te wijten aan trailers waar de lading niet volgens de regels vastgezet is. Dit heeft jaarlijks 30 dodelijke slachtoffers tot gevolg.

Met de invoering van de Europese wetgeving zal de wet strenger gehandhaafd worden en loopt u het risico op een fikse boete wanneer de ladingzekering niet voldoet aan de minimale eisen betreft weerstand tegen het verschuiven van lading.

Er is met de invoering een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels:

  • De parker / loader is verantwoordelijk voor het omverpakken van goederen, het beladen van de trailer en het zekeren van de goederen.
  • De vervoerder is verantwoordelijk voor het goedkeuren van de geladen en gezekerde goederen en dient in het bezit te zijn van de benodigde ladingzekeringsproducten en de juiste transportdocumenten om een correcte belading en zekering van de goederen aan te tonen.

Zorg dat ook uw bedrijf in het bezit is van producten voor het deugdelijk zekeren van goederen en uw personeel op de hoogte is van het correct gebruik van de ladingzekeringsproducten en het voorverpakken/palletiseren van goederen.

Bij ons kunt u met een gerust hart uw ladingzekeringsproducten aanschaffen, want al onze producten zijn geschikt voor zekering conform 12195-2. Wij hebben een breed assortiment aan spanbanden, hijsbanden, cargokeepers en ladingstangen voor u beschikbaar, evenals de onlangs toegevoegde antislipmatten en hoekstukken. Daarbij zijn vrijwel alle spanbanden Dekra-gekeurd.

U kunt hier het Dekra-testrapport inzien voor 08686-9m ergo >.

Bekijk hier alle ladingzekeringsproducten in onze webshop.

 

Publicatiedatum: 
donderdag, mei 31, 2018